Min nye RSS-reader: Twitter – Slår Google Reader
For lidt over et halvt år siden skrev jeg et blogindlæg, hvor jeg stillede spørgsmålstegn ved om Twitter var ved at dræbe blogs. Det har jeg siden hen fundet ud af, ikke var tilfældet. Heldigvis.
Derimod har jeg nu en lille fornemmelse af at Twitter er ved at rydde et andet værktøj lidt af vejen – RSS-readere.
Jeg vil ikke gå så vidt, som til at sige at Twitter helt udrydder RSS-readere, men jeg kan begynde at se et mønster. Jeg er i hvert fald selv blevet meget dårligere til at tjekke min Google Reader de seneste måneder i forhold til hvad jeg var tidligere.
Jeg får i meget højere grad mine nyhedsbehov dækket igennem Twitter. De fleste af dem jeg følger på Twitter er også de personer, hvis blogs jeg følger rundt omkring. Og da langt de fleste efterhånden bruger Twitter til at reklamere for deres blogindlæg o.l. får jeg besked om nye artikler her.
Der er stadig (af uvisse årsager) nogle blogejere som ikke er på Twitter, og disse blogs må jeg indrømme at jeg ikke holder mig lige så godt opdateret på som tidligere. For jeg får højest tjekket min Google Reader en gang om ugen, hvis ikke en gang hver 14. dag.
aNyhed på andenpladsen
Jeg vil faktisk sige at efter Twitter, er aNyhed rykket op på andenpladsen over det sted hvor jeg holder mig opdateret. Først på tredjepladsen kommer min RSS-reader.
Jeg ved ikke om det kun er mig der har det på denne måde, eller om der er andre derude som har det på samme måde? Hvad siger du?
Det er ikke kun dig der har det sådan Kim.
Henrik Andersen | 23. februar 2010 | 23:23Det er ikke kun dig der har det sådan Kim. Jeg havde dog aldrig tænk på det før jeg læste dit indlæg, men jeg er 100% enig.
For mig får jeg også klart mest med via Twitter. Nr. 2 hos mig er nok også aNyhed. Først på 3 pladsen kommer min RSS reader.
Og det sjove er så at der derefter slet ikke kommer noget. Så hos mig bliver den ikke skubbet ned på listen, men dør måske helt på sigt. 🙂
Godt indspark. Jeg vil give dig ret i at når mange
Jacob Worsøe | 23. februar 2010 | 23:50Godt indspark.
Jeg vil give dig ret i at når mange af de danske blogindlæg rammer min Google Reader, så er det old news. På det punkt er twitter simpelthen for nem og hurtig at bruge.
Jeg kan dog ikke holde mig væk fra min reader i en hel uge eller 14 dage. Jeg er simpelthen så afhængig af nyheder, at jeg tjekker den flere gange om dagen. Jeg har enda haft installeret en notifier som gav en lille besked hver gang der var ulæste feeds i min Google Reader – det blev dog for meget 🙂
Men efter at jeg for et par år siden for alvor så lyset med rss, så har jeg faktisk lagt alle mine nyhedssider over i den. Jeg besøger absolut ingen sites mere, udelukkende for at tjekke om der er kommet nyt på siden. Det foregår altsammen gennem min reader, så går jeg ikke forgæves 🙂
Det gælder faktisk også aNyhed, hvor jeg bare har snuppet sidens feed for de “populære” nyheder, så den side kommer jeg faktisk heller aldrig på.
Så nej, twitter har ikke dræbt min reader. Jeg har i skrivende stund 160 feeds i den og følger 43 på twitter. Det ville blive alt for voldsomt hvis jeg skulle følge så mange på twitter 🙂
Jeg kan godt se din pointe, men jeg har det
Malene Hald | 24. februar 2010 | 00:00Jeg kan godt se din pointe, men jeg har det nu også mere som Jacob. Jeg har for meget i min Reader til at jeg kunne følge alle de mennesker på Twitter! Også elsker jeg visuel inspiration, og der er Reader bare perfekt til at scrolle nedad og få smidt inspiration i hovedet den vej:)
God blog ellers, dette er min første kommentar.
Jeg må indrømme at Twitter heller ikke helt har dræbt
Martin Nielsen | 24. februar 2010 | 05:47Jeg må indrømme at Twitter heller ikke helt har dræbt min reader helt, på trods af at jeg oftest får info om nye blogindlæg via twitter, så kommer RSS readeren (thunderbird) ind på 2. pladsen, og ved nogen sider 1. pladsen, dels er der nogen interessante sider som ikke er på twitter – dels synes jeg trods alt readeren er bedre end twitter når man ikke lige er online det sekund som nyheden kommer ud på twitter, så mangler der altså filtre og sorteringsmuligheder i tweetdeck.
Når det er sagt, så er det meget sjældent jeg tilføjer nye feeds i min reader FØR jeg også følger dem på twitter – så ja helt klart Twitter har for det meste skubbet RSS ned på 2. pladsen i min verden, og hvis jeg som du brugte google reader tror jeg faktisk også jeg ville være ret dårlig til at få tjekket feeds, synes det er noget nemmere når skidtet er i min mail klient som jeg alligevel er tvunget til at tjekke flere gange dagligt.
Min reader (thunderbird) er spækket med feeds, og ser i
Michael Østergaard | 24. februar 2010 | 06:44Min reader (thunderbird) er spækket med feeds, og ser i dem dagligt. Dog er jeg også først lige blevet fast bruger på Twitter, så skal ikke kunne sige, om mine feeds bliver formindsket med tiden.
Mit problem er måske nærmere, at jeg har for mange feeds 😀
Så dit indlæg i min Reader, men da du kun
Potter | 24. februar 2010 | 08:58Så dit indlæg i min Reader, men da du kun giver min Reader tre linier af din feed, så må jeg jo ind omkring din blog. 😉
Twitter er der jeg bruger det meste af min tid. Men jeg runder min Reader hver morgen – og igen om aftenen. Primært for at læse nyt fra blogs – men især for at se mine søgninger, som jeg har sat op i min læser.
Jeg kan ikke se RSS – slet ikke. Du kan på ingen måder få samme informationer igennem Twitter.
Og så er RSS meget andet end at følge blogs 😉
Dejligt med et blogindlæg. Flere af dem.
Og luk så lige op for dit feed, så jeg kan læse det i min Reader 😉
Jeg kan konstatere, at jeg ikke er helt så hyppig
Frank Hellerup Madsen | 24. februar 2010 | 10:35Jeg kan konstatere, at jeg ikke er helt så hyppig gæst i min reader, som jeg har været. Og at mange indlæg fra højt profilerede blogs ofte blot bliver markeret som læst, fordi jeg allerede har læst dem via Twitter, som du skriver.
Men der er mindst et par grunde til, at jeg ikke kommer til at skrotte min RSS reader i overskuelig fremtid:
1) Jeg følger også sider og blogs, som meget sjældent bliver omtalt i min del af Twittersfæren.
2) Jeg bestemmer selv tempoet i min RSS reader. Er jeg ikke på Twitter bare en dag, stryger en lang række indlæg forbi, uden at jeg bemærker dem. I min RSS reader bliver de liggende, indtil jeg vælger at læse dem.
For mig har Twitter/anyhed også skubbet min RSS reader langt
Jacob Leander Christensen | 24. februar 2010 | 10:39For mig har Twitter/anyhed også skubbet min RSS reader langt ned af listen. Tjekker den som du også max en gang i ugen. De spændende blogindlæg skal nok blive nævnt på Twitter, om blogejeren er på Twitter eller ej.
Hej Kim Jeg bruger også Twitter meget mere end jeg bruger
Tim | 24. februar 2010 | 10:41Hej Kim
Jeg bruger også Twitter meget mere end jeg bruger RSS, jeg ser Twitter som et fantastisk kilde til nye og spændende indlæg, som filter vælger jeg at følge relevante personer inden for diverse nicher.
Tim
Super fedt med så mange inputs! Jeg kan godt se at
Kim Andersen | 24. februar 2010 | 10:49Super fedt med så mange inputs!
Jeg kan godt se at det er lidt en splittet skare, men det er kun fedt at høre folks holdninger til tingene.
Jeg vil lige slå fast, at jeg heller ikke kommer til at skrotte min RSS-reader, for som mange af i andre, så følger jeg også flere blogs/nyhedssites som ikke er repræsenteret på Twitter.
Jeg kunne også godt forestille mig at jeg ville tjekke min reader dagligt, hvis jeg ligesom nogle af jer havde min reader indbygget i min mailklient.
@Potter:
Hvis folk kan læse mine indlæg i readeren, så ser jeg jo aldrig skyggen af jer 😀
Men er der flere som hellere vil kunne læse indlægget i læseren, må jeg jo bøje mig for mine læsere 🙂
Jeg læser færre nyheder via rss men jeg har stadig
Martin leblanc | 24. februar 2010 | 10:59Jeg læser færre nyheder via rss men jeg har stadig alle mine rss feeds på igoogle som startside. Twitter er fantastisk til at holde sig opdateret hvis man følger de rette personer. Det er også interessant om denne udvikling også gælder for Google søgninger. Jeg syntes ofte jeg ser folk spørge om noget på twitter, hvor man tidligere kun havde google som mulighed.
Not very likely. Personligt checker jeg heller ikke min RSS-reader så
Jesper Jarlskov | 24. februar 2010 | 12:20Not very likely.
Personligt checker jeg heller ikke min RSS-reader så ofte som jeg gjorde i gamle dage, men det skyldes mere at jeg prøver ikke at være så manisk omkring at få den checket hele tiden, end det skyldes Twitter 😛
For mig opfylder de to medier to forskellige opgaver. Min reader bruges til nyheder, og til at holde mig opdateret på sites jeg finder interessante, mens Twitter i langt højere grad bliver brugt til at opdage nye ting. Med andre ord er mit feed meget site-relateret, mens min Twitterstream er meget emne-relateret.
Mht. aNyhed er det nok også bare et spørgsmål om at sitet stadig er meget teknologifokuseret, pga. langt de fleste brugere har en teknologisk tilgang. I takt med at sitet vokser, og flere folk med mere spredte interesser kommer til tror jeg det bliver sværere filtrere strømmen godt nok til at man kan undgå alle de ting der ikke er interessante for en.
Jesper Jarlskov
Bloglines er min livslinie. Twitter er en rigtig god nyheds
Ulstrup | 24. februar 2010 | 13:12Bloglines er min livslinie. Twitter er en rigtig god nyheds og “lær mere” kanal og jeg skal bestræbe mig på at bruge “Favorite” funktionen, men det at man kan gemme feeds i Bloglines gør at jeg ikke bare bliver opmærksom på nye artikler, jeg har dem også organiseret så jeg altid kan vende tilbage til de gode artikler.
Sjovt du nævner det. For her er det præcis
Jan Skinnerup | 24. februar 2010 | 15:36Sjovt du nævner det. For her er det præcis det samme billede. Og jeg nåede endda aldrig sådan rigtig at få fyldt min Google Reader op med RSS feeds.
Tweetdeck uptime = min computers uptime – stort set. Så langt de fleste inputs kommer derfra. Derudover har jeg nogle websites som jeg besøger hver dag… uden om RSS og alt muligt.
Først derefter kommer min Reader, som jeg forsøger at tjekke et par gange om ugen. Det er nogenlunde det samme med aNyhed.
Nu ville det jo så være rigtigt sjovt hvis du
Thomas Kjær | 24. februar 2010 | 18:17Nu ville det jo så være rigtigt sjovt hvis du offentliggjorde statistikken (Evt. i %), for hvor mange der har fundet dette indlæg vha. Twitter og hvor mange der har fundet det vha. RSS 🙂
@Kim - det er dit indhold der er vigtigt. Om
Potter | 24. februar 2010 | 20:30@Kim – det er dit indhold der er vigtigt. Om jeg så kommer ind på siden eller ej burde være lige gyldigt. Hvis det er for at få mig til at kommenteret og debattere, så lad det ikke være afhængig af længden af dit feed – men af indholdet.
Det er god karma at lade hele feedet gå ud. Der er blogs jeg ikke følger længere, da det lykkedes dem at tease mig i den grad, at jeg aldrig fik læst det de skrev.
Og noget helt andet: Twitter er fantastisk – men der er altså ikke noget bedre end et blogindlæg med en flot række kommentarer….. fantastisk.
Potter
@Leblanc: Det er fordi vi alle sammen er blevet dovne. Det
Kim Andersen | 24. februar 2010 | 22:00@Leblanc:
Det er fordi vi alle sammen er blevet dovne. Det er nemmere lige at spørge om noget på Twitter, end det er selv at skulle lede efter svaret på Google 😉
@Jesper:
Tror du har ret mht. aNyhed. For mange af nyhederne der kommer derind, er nyheder indenfor den mere tekniske del af verden. De samme nyheder og artikler som jeg normalt læser.
@Ulstrup:
Bloglines kendte jeg ikke. Må jeg hellere lige få tjekket ud. Jeg bruger rent faktisk Favorit-funktionen på twitter, og det er en genial feature.
@Jan:
Jeg har skam også sites jeg besøger hver dag uden om RSS, Twitter, aNyhed osv. Så disse sites havde jeg egentlig ikke tænkt ind i min lille artikel, på samme måde 😀
@Thomas:
Det vil jeg skam gerne, men så skal det være en fair kamp for begge parter. For jeg lagde artiklen her på i går aftes kl. 22.59, men gjorde først opmærksom på den på Twitter i formiddags ved 10.30-tiden.
Næste gang jeg skriver et blogindlæg og sender den ud på Twitter samtidig kommer jeg med tal. I promise 🙂
@Potter:
Det kunne da godt være at jeg i en overgang skulle prøve at sende hele historien ud i mit RSS-feed. Kunne faktisk være spændende at se om det har indflydelse på de forskellige tal såsom, antal besøgende, antal kommentarer, bouncerate osv.
Og mht. alle kommentarerne, så giver jeg dig helt ret. Et blogindlæg med en lang række gode kommentarer slår alt. Præcis ligesom det er tilfældet i dette indlæg. Så tusind tak til alle for de gode kommentarer. Det er det der gør det hele værd 😉
Humm, jeg kan godt se, at jeg er i mindretal
Tommy Raun | 25. februar 2010 | 17:03Humm, jeg kan godt se, at jeg er i mindretal i det her selskab, for jeg bruger ikke twitter ret meget.
Jeg synes det er et stort problem med twitter, at det er så rodet. Jeg tjekker fx Rosenstands twitter profil (har lært meget af at læse hans blogs): her findes dialoger, hvor man kun ser spørgsmålet (eller svaret) – ingen sammenhæng. Skal jeg følge alle hans “followers” for at følge dialogen?
Jeg har oprettet 2 twitter profiler for at teste, om almindelige brugere benytter mediet. Det mener jeg faktisk ikke at de gør. Min ene test var, om deltagere til “Danmarks største agilitystævne” – hvor der er adgangsbegrænsning og folk vil gøre meget for at komme med – ville følge med på twitter. Efter næsten 5 måneder er der 6 personer, som følger med. En af dem er mig selv og ingen af de andre 5 har tilmeldt sig stævnet (gad vide om de andre blot følger mig, for at få mig til at følge dem?).
Måske er twitter – endnu – kun for en lukket kreds?
God iagttagelse, Kim! Diverse besøgsstatistikker, jeg har adgang til, bekræfter din
Kasper Bergholt | 25. februar 2010 | 22:57God iagttagelse, Kim!
Diverse besøgsstatistikker, jeg har adgang til, bekræfter din iagttagelse. Der kommer flere og flere via Twitter, og lidt færre via RSS. Så der er en forskydning i gang.
Jeg må indrømme, at jeg dog stadig ganske old school også dagligt surfter forbi et par sites — selv om de både har Twitter og RSS. Mashable fx.
Gode hilsener,
Kasper
@Tommy: Om Twitter kun er for en lukket kreds, er jeg
Kim Andersen | 2. marts 2010 | 21:53@Tommy:
Om Twitter kun er for en lukket kreds, er jeg ikke helt sikker på. Jeg tror på at alle brancher, på den ene eller anden måde, kan drage fordel af Twitter. Det handler også om at gøre opmærksom på sin profil. Folk dukker jo ikke bare op ad sig selv – desværre 🙂
Dog kan det godt tænkes at folk som arbejder med en eller anden grad for IT/internet/markedsføring e.l. er mere tilbøjelige til at bruge Twitter aktivt.
@Kasper:
Jeg må indrømme at der også er et par sites, som jeg følger tæt, selvom de både er til stede på Twitter og i min RSS reader. Eksempelvis forskellige fora, hvor der hurtigt kan komme nye kommentarer, indlæg osv.
[...] Reader. Det er nu slut, og den nye vinder
Twitter slår Google Reader på nyhedsfronten | Nyheds Kuben | 2. marts 2010 | 23:38[…] Reader. Det er nu slut, og den nye vinder er Twitter. På and20 StemmerLink direkte til nyheden: http://www.kim-andersen.dk/twitter/ny-rss-reader-twitter.htm – (Husk at stemme via […]
Helt enig. Twitter er blevet en RSS-reader, men i stedet
Christian | 24. marts 2010 | 13:03Helt enig. Twitter er blevet en RSS-reader, men i stedet for at man selv vælger hvilke blogs man abonnere på, så får man lidt forskellige nyheder indenfor alle felter.
Jeg er blevet super glad for Twitter.
Det tager ikke mig, hvorfor Twitter er ikke at give
Westberg, Marcus | 14. juli 2010 | 23:41Det tager ikke mig, hvorfor Twitter er ikke at give nogen tilbage links “tilbage”. Vi brugte en masse tid og bør belønnes med et link.
Jeg er helt enig. RSS readeren bliver mest brugt til
Simon | 6. februar 2012 | 16:19Jeg er helt enig. RSS readeren bliver mest brugt til Google Alerts, diverse blogs der ikke er i min following cirkel samt nogle få aviser.