Husker du at tilbyde dine besøgende abonnement via nyhedsmail?
Alle vi folk som har en blog, ved nok hvad et RSS-feed er. Og det er der faktisk efterhånden også en hel del andre mennesker der gør.
Men der er stor forskel på at vide hvad RSS-feeds er, og så til rent faktisk at bruge dem. Derfor er det en rigtig god ide at tilbyde dine læsere andre abonnementsformer over din blogaktivitet end RSS, så du kan få nogle flere ”faste” læsere.
Det mest oplagte du kan tilbyde dine læsere ud over RSS, er en nyhedsmail. Det kan måske virke lidt kedeligt, eller gammeldags, for nogle mennesker som er med fremme i skoene hele tiden, men det er det på ingen måde. For de fleste ved hvad e-mails er, og der er virkelig mange mennesker som foretrækker en nyhedsmail frem for et RSS-feed.
Som i kan se rundt omkring her på bloggen, tilbyder jeg abonnement i form af både RSS og nyhedsmails. Og tro det eller ej, men godt 1/6 af alle folk der abonnerer på mine indlæg, er skrevet op via nyhedsmailen. Det er jo lige pludselig en stor del, som du kan gå glip af hvis du kun tilbyder et RSS-feed.
Hvordan kan man tilbyde nyhedsmails til sine læsere?
Der er flere måder at klare det på. Enten kan man gøre ligesom eksempelvis Martin Nielsen, og udvikle hele skidtet selv. Det har en hvis charme, og giver en frihed til at gøre med sin tilmeldingsproces som man selv ønsker hele vejen igennem.
Men har man ikke lyst/evner/tid eller lignende til at lave det hele selv, er der selvfølgelig også hjælp at hente.
En af de mest brugte er Feedburner. Her kan man faktisk ganske gratis få implementeret en nyhedsmail, med alt hvad der tilhører signup-formularer osv.
Jeg vil ikke til at forklare hvordan dette gøres, for det har Anders Saugstrup gjort på smukkeste vis for godt halvlandet år siden.
En anden mulighed er at bruge en anden kendt ”email-manager” kaldet MailChimp. Jeg har ikke selv prøvet kræfter med lige netop RSS-nyhedsmails hos MailChimp, men jeg var i kontakt med dem, for at høre om man kunne få samme funktion som Feedburner giver. Og det kan man.
Jeg går med tankerne om at skifte Feedburner ud med MailChimp, da man i MailChimp får en masse statistik stillet til rådighed, som man ikke får hos Feedburner. Eksempelvis får man tal på hvor mange der åbner din mail, hvilke links der bliver klikket på osv.
Hvis jeg prøver det af, skal jeg nok give lyd fra mig her på bloggen.
Så til sidst vil jeg bare opfordre alle der ikke tilbyder sine læsere et nyhedsmail-abonnement, til at komme i gang.
Er du en af dem der ikke tilbyder dine læsere andet end et RSS-feed? Hvad bruger du selv til at tilbyde nyhedsmails over dine blogartikler?
Jeg har prøvet MailChimp og det fungere rigtig godt. Der
Kevin | 1. oktober 2009 | 19:37Jeg har prøvet MailChimp og det fungere rigtig godt. Der er også mulighed for at tilføje Analytics kode til linksne i mailen. Desuden er det gratis for de første 100 nyhedsmodtagere 😉
Jeg arbejder også med MailChimp på arbejdet for tiden, og
Kim Andersen | 1. oktober 2009 | 19:52Jeg arbejder også med MailChimp på arbejdet for tiden, og det er faktisk temmelig fedt. Det er dog ikke en RSS kampagne jeg arbejder med, men derimod det de kalder “Regular ol’ Campaign” – altså HTML e-mails, som vi kender fra forskellige nyhedsbreve.
Men den gratis version af MailChimp giver mulighed for mere end 100 modtagere. Man kan have op til 500 abonnenter og sende 3.000 mails/md. I hvert fald hvis man skal tro på hvad de skriver på deres pris-liste 😉
Bestemt en god idé at tilbyde muligheden for at abonnere
Potter | 1. oktober 2009 | 23:30Bestemt en god idé at tilbyde muligheden for at abonnere via mail. På mine to største blogs, har 26% valgt at abonnere via mail.
Jeg bruger Feedburner – men vil da lige slå vejen forbi MailChimp 😉
Venligst
Potter
Husker du at tilbyde dine besøgende abonnement via nyhedsmail?... Alle vi
www.anyhed.dk | 1. oktober 2009 | 23:32Husker du at tilbyde dine besøgende abonnement via nyhedsmail?…
Alle vi folk som har en blog, ved nok hvad et RSS-feed er. Og det er der faktisk efterhånden også en hel del andre mennesker der gør.
Men der er stor forskel på at vide hvad RSS-feeds er, og så til rent faktisk at bruge dem. Derfor er det en rigtig go…
Havde egentlig tænkt på det tidligere, men aldrig fået taget
Christian Jessen | 3. oktober 2009 | 08:33Havde egentlig tænkt på det tidligere, men aldrig fået taget mig sammen til at kigge på det. Tror lige jeg vil tage et kig på MailChimp, og lege lidt med det – er da helt sikkert en ting der skal implementeres hurtigst muligt.
Selvom RSS er smart, foretrækker jeg faktisk at modtage mine nyheder per e-mail. RSS er mere “alt det jeg måske får tid til” – der er meget større chance for at jeg husker at læse det, hvis det kommer med mail.
Tak for tippet! 😉
Det er en super god feature at ha på en
Martin Nielsen | 3. oktober 2009 | 11:47Det er en super god feature at ha på en blog. Da jeg lancerede min udgave gik det rigtigt stærkt med tilmeldinger de første par dage, men så stilnede det meget af, men får stadig 1-3 tilmeldinger om dagen, og det skal man da absolut heller ikke snyde sig selv for.
Og tak for linket 🙂
Ja bare kom i gang Christian. Du vil blive glad
Kim Andersen | 3. oktober 2009 | 12:13Ja bare kom i gang Christian. Du vil blive glad for det i længden tror jeg 🙂
@Christian og Potter
Lige umiddelbart, tror jeg man skal bruge lidt ekstra tid til at sætte det op ved MailChimp, men det er så også fordi man selv kan style sine mails, og tilrette en masse ting. Så mon ikke tiden er givet godt nok ud i sidste ende.
Det er i hvert fald rart med noget mere statistik end det man har hos Feedburner.
@Martin
Kan du i grunden få en form for statistik i din hjemmelavede version Martin?
Jeg ved at metoden som MailChimp bruger for at se om mailen bliver åbnet, er ved at de har lagt et 1x1px gif-billede ind i mailen. Det kan de så tjekke op på, og se om det lille “usynlige” billede bliver hentet. Så hvis folk har slået billeder fra i deres mail-klient, bliver der ikke talt en åbning, selvom mailen måske i realiteten er blevet åbnet.
Det eneste statistik jeg har på er analytics sporingskode på
Martin Nielsen | 3. oktober 2009 | 12:26Det eneste statistik jeg har på er analytics sporingskode på links, så har intet om åbningsprocent osv. Lige ummidelbart tror jeg løsningen med 1×1 px billede er det eneste man lige kan gøre uden at komme i problemer pga. spam, overvejede selv at indbygge dette – men til hobbybrug var det alligevel lidt overkill.
Det giver selvfølgelig en misvisning hvis folk har slået billeder fra, men så længe det altid er den samme misvisning så er det statistisk set vel ikke noget problem – så kan man jo stadig bruge statustikken til at optimere fx emnefelt på ud fra det statistiske grundlag. Men selvfølgelig hvis størstedelen af ens modtagere har slået billeder fra, ja så bliver grundlaget meget spinkelt
Tak for endnu et godt reminder-indlæg. Og endnu et punkt
Frank Hellerup Madsen | 3. oktober 2009 | 23:03Tak for endnu et godt reminder-indlæg. Og endnu et punkt til to-do listen på min blog.
Først gravatars, så mail-abonnement. Siger du lige til, når du er færdig med serien. Så kan jeg opdatere det hele på en og samme tid. 🙂
Min mand har for nyligt tilføjet et rss feed til
Georgina | 4. oktober 2009 | 20:31Min mand har for nyligt tilføjet et rss feed til vores butik, så folk kan se når vi tilføjer nye produkter. Vi har dog ikke fået lagt det ind nogle steder så folk kan se det, men der er alligevel nogle stykker der har fundet det, og tilmeldt sig.
Til nyhedsbreve bruger vi profollow som er en amerikansk tjeneste til mailudsendelse, men her er også en del statistik, som jeg syntes er rigtig godt.
@Martin Ja så længe statistikken er konsistent, så får man da
Kim Andersen | 5. oktober 2009 | 17:28@Martin
Ja så længe statistikken er konsistent, så får man da i det mindste et nogenlunde billede af om der sker store udfald.
@Frank
Godt at de hersens “Reminder-indlæg” kan bruges. Kunne være jeg skulle lave en lang liste 🙂
@Georgina
Velkommen til 🙂
Det er altid en god ide at have et RSS-feed over sin side. Husk at tilmelde det til Overskrift, Blogbot og RSS Land. Det er nogle gode steder at have sit feed liggende i første omgang.
Jeg kender ikke til ProFollow, men jeg vil da lige tjekke det ud, og se om det er noget. tak for dit input 🙂
Hej Kim, tak for info og rss arkiverne eller hvad det
georgina | 5. oktober 2009 | 22:13Hej Kim,
tak for info og rss arkiverne eller hvad det hedder.
Profollow er en underkategori af aweber, hvis primære funktion er autoresponder service.
Profollow er bare billigere, da der er lidt mindre statistikmuligheder.
Aweber udviklede dog noget smart lige inden vi skiftede over til profollow, desværre.
De har fået lavet en funktion, så man kan lave en segmentering på de medlemmer der ikke har åbnet en bestemt email. Så man kan sende en email til alle dem som ikke har åbnet mailen man kunne have sendt dem et par dage tidligere.
Meget relevant indlæg Kim. Jeg oplever også mange brugere af
Henrik Andersen | 14. oktober 2009 | 23:46Meget relevant indlæg Kim. Jeg oplever også mange brugere af internettet der har hørt om RSS, men som ikke helt ved hvordan de skal bruge det (eller hvad der er så smart ved det for den sags skyld).
Med hensyn til mailchimp: Jeg synes også det ser spændende ud, men jeg kan ikke finde noget info om sprogversionering. Kan man nemt oversætte alt til dansk? Eller ved du om det findes i en dansk version?
Det er det der irriterer mig mest ved feedburner. Jeg kan ikke finde nogen steder hvor jeg kan skifte til dansk sprog. (Tilmeldingsproceduren og afmeldingsproceduren).
@Henrik: Det er muligt at vælge hvilket sprog man vil sende
Kim Andersen | 15. oktober 2009 | 14:06@Henrik:
Det er muligt at vælge hvilket sprog man vil sende sine mails på i MailChimp. Altså alle de hersens automails som bliver sendt ud, når folk melder sig til og fra osv.
Og der kan man også vælge det danske sprog.
Tak for svar Kim. Vil det sige at man ikke kan
Henrik Andersen | 15. oktober 2009 | 14:13Tak for svar Kim.
Vil det sige at man ikke kan få tilmeldelsesformularen på dansk?
Jo det mener jeg også godt at du kan. Jeg har
Kim Andersen | 15. oktober 2009 | 14:36Jo det mener jeg også godt at du kan.
Jeg har kun arbejdet med MailChimp en gang i forbindelse med mit arbejde, og der valgte vi så godt nok at lave vores egen tilmeldingsformular. Men jo, tildingsformularen er også med i “pakken”, som man selv kan style og oversætte 🙂
Ok. Jeg tror jeg skal til at kigge på MailChimp
Henrik Andersen | 15. oktober 2009 | 14:41Ok. Jeg tror jeg skal til at kigge på MailChimp til bloggen, som et alternativ til feedburner. Tak for dit input 🙂
Det var så lidt Henrik :) Jeg er også selv hængende
Kim Andersen | 15. oktober 2009 | 16:32Det var så lidt Henrik 🙂
Jeg er også selv hængende ved Feedburner endnu, men det bliver lige indtil en dag hvor jeg kan finde tid til at testet MailChimp ordentlig af.